بازار کار در استارتاپ ها چطور است؟

بازار کار برای استارتاپ ها معمولا چگونه است؟

این سوالی است که بسیاری از افراد هنگام راه اندازی استارتاپ به ذهنشان خطور می کند و به دنبال پاسخ برای آن هستند. اما پاسخ به این سوال، آن قدرها آسان نیست و موفقیت در استارتاپ و داشتن بازار کار بستگی به عوامل زیادی دارد.
بسیاری از افراد می پرسند آیا زحمتی که متحمل می شوند تا استارتاپ خاصی را راه اندازی کنند و آن را توسعه دهند، در آینده با سود مورد انتظار جبران خواهد شد؟ وضعیت استخدام در استار آپ ها چگونه است؟ آینده کسب و کار استارتاپی چگونه پیش می رود و مواردی از این دست. در این مقاله پیدایش به این مسائل می پردازیم که یکی از مهمترین دغدغه های هر فردی است که به راه اندازی و توسعه کسب و کار جدید یا استارتاپ فکر می کند.

 

 

چگونه نگرش و دیدگاه مناسبی را از بازار کسب و کار خود کسب کنیم؟

برای آن که نگرش و چشم انداز مناسبی از بازار کسب و کار خود داشته باشید باید به نکات مهمی توجه کنید:

 

 تحقیق در مورد بازار کار

ابتدایی ترین نکته این است که اطلاعات کافی راجع به بازار خود داشته باشید. این اطلاعات می تواند از طریق صحبت با کسانی که قبلا وارد حوزه کاری مدنظر شما شده اند باشد. یا می تواند به صورت تحقیق میدانی و مشاهدات فرد انجام شود.
پس اولین کاری که هر استارتاپ باید انجام دهد، تحقیق در مورد بازار کار است. وقت مناسبی برای این قسمت از کار اختصاص دهید و آن را به دقت و با پیگیری دقیق انجام دهید.

 

 بررسی عوامل موفقیت و شکست در بازار کار

در کنار تحقیق بازار هدف، باید به این مساله توجه داشته باشید که عوامل موفقیت و شکست را مثلا در بازار تهران بررسی کنید. حتی مشخص نمایید بازار هدف شما را چه کسانی با چه زمینه هایی تشکیل می دهند و به عوامل شکست در استارتاپ ها دقت ویژه ای داشته باشید.

 

معمولا طبق بررسی های انجام شده عوامل شکست در بازار استارتاپ ها این عوامل بوده اند:

• عدم نیاز بازار
• مشکلات مالی و جذب سرمایه
• ترکیب اشتباه تیم همکاران
• عدم توانایی رقابت با رقبای بازار هدف
• عدم استفاده از فرصت های بازاریابی جدید
• عدم توجه به بازخوردهای مشتریان
• عدم توجه به زمان بندی ارائه کالاها یا خدمات
• نداشتن مزیت رقابتی

به همین ترتیب، اگر استارتاپ ها به این نکات و عوامل موفقیت و شکست توجه ویژه داشته باشند و برای هر کدام از آنها برنامه های واضح و مشخصی داشته باشند، می توانند امیدوار باشند که کسب و کار درستی را انتخاب کرده و بازار کار مناسبی در اختیار خواهند داشت. در ادامه مطلب عوامل موفقیت استارتاپ را نیز بیان خواهیم کرد.

 کسب چشم انداز روشن از بازار کار

همچنین استارتاپ ها باید چشم انداز درست و واضحی از بازار خود داشته باشند. بنابراین صرف داشتن ایده، نمی توان وارد بازارهای خاصی مانند بازار کار تهران شد. زیرا این بازار بسیار رقابتی تر و پیچیده تر از بازارهای دیگر است. همچنین به آینده کسب و کار خود توجه کنید و به نوعی آینده نگری را نیز مد نظر قرار دهید.

 

 وضعیت و انتظارات از استخدام تیم همکار

مشخص کنید که چه توقعات و انتظاراتی از استخدام تیم همکار دارید. امروزه بسیاری از استخدام ها در استارتاپ ها انجام می شود و افراد بسیاری در قالب استارتاپ مشغول کسب و کار خود هستند. کسانی که استارتاپ ها را راه اندازی می کنند، باید معیارهای استخدام این نوع افراد را مشخص و سعی کنند تیمی را در اختیار بگیرند که آنها را برای رسیدن به هدف آماده کند.

 

 توانایی رقابت در بازار

رقابت در برخی از بازارها همان طور که گفته شد، سخت تر و نیاز به تلاش بیشتری دارد. مانند بازار تهران که دارای رقبای جدی تری در حوزه های مختلف کسب و کار است. بنابراین این توجه و تمرکز باید بیشتر و افزونتر باشد. در این مسیر باید مطمئن شد می توان از پس رقابت با افراد شایسته برآمد.

 

 داشتن ایده روشن و واضح

برنامه رسیدن از مرحله ایده به عمل، نیز تا آن جا که امکان دارد باید واضح و روشن باشد. هر چه برنامه مسیری که طراحی شده است واضح تر باشد، احتمالا موفقیت استارتاپ بیشتر است. البته باید توجه داشت استارتاپ ها باید انعطاف پذیری نیز داشته باشند و بسته به شرایط و اقتضائاتی که برایشان پیش می آید در برنامه خود تغییراتی ایجاد نمایند.

 

 استخدام تیم مناسب و متناسب

در کنار آن باید توجه داشت برای در اختیار گرفتن بازار کار در هر حوزه ای که مربوط به کسب و کار و استارتاپ است از استخدام تیم مناسب و متناسب نباید غفلت کرد.
بسیاری از استارتاپ ها، هنگام استخدام از این مساله غفلت می کنند که ترکیب نهایی تیم است که موجب موفقیت در کسب و کار و رسیدن استارتاپ به هدف نهایی اش می شود. در کنار هم قرار دادن افرادی که بتوانند با همکاری هم، بازار را از آن خود کنند بسیار مهم است.

 

 تلاش مضاعف در ابتدای کار

بنابراین مخصوصا در شروع کار باید تمام این عوامل را در کنار هم مورد توجه قرار داد. زیرا طبق آمار، بیشتر از ۵۱ درصد استارتاپ ها در پنج سال اولیه کسب و کار خود با شکست رو به رو شده اند. در همین راستا بهتر است استارتاپ ها قبل از شروع کسب و کار خود به صورت جدی، مطالعه دقیقی از تجربیات دیگر کسب و کارها در حوزه کاری خود داشته باشند تا ببینند چگونه می توانند در بازار کار رقابتی و پر از چالش موفق شوند.

 

 تصرف بازار کار تهران

تصرف بازار هایی پیچیده مانند بازار تهران، نیاز به هوشمندی و استفاده از تمامی ابزارهای رقابتی دارد. ایده شما باید به گونه ای باشد که بتوانید در رقابت با سایر افراد درگیر در حوزه کسب و کار تان مزیت رقابتی داشته باشید.
بازار تهران نشان داده است که می تواند بسیار پویا باشد و قابلیت استفاده از آخرین ابزارهای بازاریابی اعم از بازاریابی دیجیتال در شکل های مختلف را دارد. پس رقبا در بازار تهران باید همواره با آخرین تغییرات در رفتار بازاریابی همراه باشند و این امکان را از دست ندهند.
از طرفی بازار تهران، به نوعی قلب بازار ایران محسوب می شود و با استفاده از بازاریابی های نوین، می تواند علاوه بر نقش آفرینی در بازار کار تهران، بازار شهرهای دیگر را هم در اختیار بگیرد.

بازار کار

 موفقیت کسب و کار بسته به عملکرد است

بنابراین در اختیار گرفتن بازار کار، منوط به نوع عملکرد استارتاپ دارد. در این که تا چه میزان توانسته بازار کار را شناسایی، مشتری هدف را بشناسد و اولویت ها و نیازهای او را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد و بتواند راه حل بهتری نسبت به سایرین در رفع مساله و نیاز وی ارائه نماید.

 

 مجموع شرایط برای موفقیت لازم است

بنابراین همان طور که توضیح داده شد، صرف داشتن ایده، سرمایه و استخدام افراد دلیل بر موفقیت کسب و کار در حضور جدی در بازار کار نیست و مجموع عوامل اعم از شناخت بازار هدف، مطالعه بازار کسب و کار، استخدام افراد شایسته و متناسب با هدف کسب و کار و استارتاپ، شبکه سازی با افراد، جذب سرمایه و توانایی رقابت می تواند باعث موفقیت استارتاپ شود.
به خصوص در مورد بازار کار تهران که باید با برنامه و استراتژی مشخص وارد آن شد و آماده رقابت با افراد قدرتمند در این بازار شد.
از طرفی داشتن انعطاف در تغییر استراتژی های کسب و کار، مطالعه مداوم بازخوردهای مشتریان و همراه شدن با تغییرات فن آوری و درخواست های بازار کار می تواند باعث شود عمر استارتاپ بیشتر شده و بازار را از دست ندهد. زیرا فضای استارتاپ ها بسیار رقابتی تر از بازارهای سنتی است و صرف ایده برای موفقیت کفایت نمی کند.
از طرفی برای در اختیار داشتن بازار، به خصوص در بازار کار تهران استفاده از تمامی ابزارهای بازاریابی بسیار مهم است. به خصوص بازاریابی در شکل های نوین آن که می تواند باعث موفقیت بیشتر استارتاپ در مقایسه با کسب و کار های دیگر شود.
همان طور که بسیاری از استارت آپ ها امروزه در بازار کار تهران، با استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام رسان تلگرام توانسته اند این کار را انجام دهند.

 

عوامل موفقیت استارتاپ

در قسمت های قبلی برخی از عواملی را که باعث شکست استارتاپ می شدند را نام برده ایم. در این قسمت قصد داریم عواملی را که سبب موفقیت استارتاپ ها می شوند و استارتاپ های موفق به این موارد توجه ویژه ای داشته اند، اشاره کنیم:

– شناخت بازار هدف و نیاز مشتریان

– تولید محصولات یا ارائه خدمات مورد نیاز مخاطبان

– عدم مشکلات مالی و جذب سرمایه اولیه

– داشتن چشم انداز استراتژیک

– داشتن یک تیم قوی و حرفه ای

– و…

 

وضعیت استخدام در بازار کار تهران

به نظر می رسد که در مورد استارتاپ ها هم بازار کار تهران، انتخاب بهتری باشد. آگهی های استخدام نشان می دهد همچنان بازار کار تهران، گزینه بهتری برای استخدام افراد در استارت آپ هاست. گرچه با گزینه هایی چون دورکاری، سایر افراد از شهرهای دیگر هم می توانند تا حدودی در بازار کار تهران سهیم شوند اما این میزان هنوز آنقدرها قابل توجه نیست.
بنابراین هنوز بازار کار تهران جذابیت های خاص خود را برای افراد دارد. امکانات بیشتر، تمرکز استارتاپ ها در تهران، تمایل سپردن امور به استارتاپ های فعال در بازار کار تهران از عواملی است که بازار کار تهران را در مورد استارتاپ ها هم جذابتر و پر رونق تر کرده است.
اما همان طور که گفته شد با استفاده از فن آوری های ارتباطی در اختیار افراد که می تواند اینترنت، شبکه های اجتماعی و بسترهای دیگر باشد از امکان همکاری و استخدام شهرهای دیگر هم در استارت آپ های فعال در بازار کار تهران بهره برد.
پس بازار کار تهران همان طور که گفته شد، دارای رقبای جدی تری است در کنار آن از امکانات بهتری نیز برخوردار است.

بازار کار استارتاپ

راهکارهای گرفتن سهم بیشتر از بازار کار

برای گرفتن سهم بیشتر از بازار، استارت آپ ها می توانند وارد حوزه های نوین شوند و از بازار سنتی در کنار بازارهای جدیدی که در اختیارشان قرار گرفته است استفاده کنند.
به عنوان مثال حضور و فعالیت استارت آپ ها در شبکه های اجتماعی می تواند علاوه بر آنکه امکان استفاده از مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی را فراهم کند، از سوی دیگر می تواند کسب و کار های نوپا را در تصرف سهم مناسب از بازار کار یاری نماید. امکان معرفی کسب و کار ها به مشتریان هدف را فراهم می کند، امکان استخدام افراد شایسته تر برای کسب و کار را تسهیل می بخشد و کمک می کند امکان جذب سرمایه برای استارت آپ بیشتر فراهم شود.
در بازارهایی مانند بازار تهران مهم است که شما بتوانید برای در اختیار گرفتن سهم مناسبی از بازار، خود را به مشتری هدف بشناسانید، نیازهای وی را شناسایی، مزیت رقابتی خود را به وی معرفی کنید و در نهایت بتوانید سرمایه مناسبی برای کسب و کار خود فراهم کنید که همه این موارد در سایه استفاده بهینه از ابزارهای مختلفی است که در اختیار کسب و کار هاست و هر کدام باید در جای خود مورد استفاده قرار گیرد.

 

جمع بندی

در کل برای داشتن سهمی از بازار کار، علاوه بر خلاقیت و مزیت رقابتی، تلاش مداوم نیز بسیار ضروری است و همه چیز وابسته به رعایت اصولی است که در این زمینه کسب و کارهای نوپا و استارت آپ ها باید رعایت کنند.
باید توجه داشت یک اصل اساسی در مورد بازار کار وجود دارد. هر چه بیشتر بتوانید نیازهای افراد را شناسایی و آن ها را به بهترین نحو رفع نمایید بازار کار بهتری در انتظار شماست. پس همه چیز بستگی به رفتار استارت آپ در طول مسیرش دارد.