استارتاپ چیست؟

استارتاپ چیست؟ کسب و کار نوپا به چه معنی است؟

استارتاپ در واقع یک سازمان یا کسب و کار جوان و نوپاست که به تازگی شروع به ارائه خدمت یا کالایی کرده است که پیش از این به این گونه ارائه نمی شده ( مانند اپلیکیشن آچاره، برای ارائه انواع خدمات خانگی بصورت آنلاین با کمترین زمان و هزینه) و یا اینکه قبلا اجرا شده اما در بازار مورد نظر ما ( مثلا کشور ایران) ارائه نشده است و معمولا ایده آن برگرفته از یک نمونه خارجی می باشد ( مانند فروشگاه آنلاین دیجی کالا که برگرفته از نمونه خارجی آن به نام آمازون می باشد) و یا به گونه ای بنیان گذاران آن معتقدند که در گذشته با کیفیت و ویژگی های پایین تری ارائه شده است ( مانند سامانه حمل و نقل تپسی که بعد از اسنپ، با قدرت زیادی شروع به فعالیت کرد و توانست رقیب پررنگی برای آن به شمار بیاید.).

 

 

تفاوت استارتاپ با کسب و کار چیست؟

امروزه اکثر افراد هر کسب و کار کوچکی را استارتاپ خطاب می کنند. در صورتی که استارتاپ ها شکل جدیدی از کسب و کارهای کوچک و نوپا هستند که در اینجا به چند مورد از تفاوت های اصلی آن ها خواهیم پرداخت؛

۱. رشد بالا و سریع استارت آپ ها
۲. بازاریابی راحت تر در بستر اینترنت و فضای مجازی
۳. ریسک پذیر بودن استارت آپ ها
۴. مقیاس پذیر بودن استارتاپ ها

 

سرمایه استارتاپ چگونه تأمین می شود؟

سرمایه شروع به کار استارتاپ معمولا توسط یک فرد یا چندین بنیان گذار تأمین و مدیریت می شود. در مراحل اولیه راه اندازی یک استارتاپ، هزینه ها خیلی بیشتر از درآمد مورد انتظار مالکین می باشد، بنابراین در ابتدای کار بنیان گذاران استارتاپ بر بازاریابی، آزمایش و توسعه ایده های خود متمرکز شده و به همین ترتیب، اغلب آنان نیازمند یک تأمین کننده یا پشتیبان مالی مانند پیدایش برای شروع فعالیت هستند.

ممکن است بودجه اولیه برای شروع کار استارتاپ ها از بانک ها، موسسه های اعتباری، وام های دولتی، شتابدهنده ها، سرمایه گذاران ریسک پذیر و … تأمین شود. یا ممکن است سازمان های غیر انتفاعی و انتفاعی این سرمایه را تأمین نمایند. همچنین اگر آنان بتوانند در زمان و جایگاه مناسب، ایده فعالیت و اهداف خود را به درستی معرفی نمایند، شاید بتوانند در ازای واگذاری بخشی از سهام شرکت، سرمایه گذارانی را جذب نمایند.

استارتاپ چیست

 

آیا لزوما استارتاپ ها با فناوری همراه هستند؟

به طور کلی می توان گفت استارتاپ یک ایده و یا یک نوآوری ذهنی در شرایط موجود برای حل نقاط درد بحرانی و یا آسان تر کردن کارهای بشر می باشد که عموما بعد از رشد و توسعه سازمان، زمینه فعالیت به صورت یک فرهنگ بین مردم رواج پیدا می کنند.

با بررسی هایی که در پیدایش داشتیم می توانیم ادعا کنیم با توجه به وجود دغدغه های فراوان و کمبود وقت در زندگی های امروزه، معمولا استارتاپ های موفق می شوند که با حوزه فناوری اطلاعات (به صورت اپلیکیشن، سایت ها و سایر فضاهای آنلاین) در ارتباط می باشند؛ اما این لزوما به این معنا نیست که بدون حضور تکنولوژی ایده آن استارتاپ نمی تواند موفق بشود.

 

آیا همه استارتاپ ها موفق می شوند؟

شاید تا به حال رشد بی رویه استارتاپ ها در زندگی امروزه توجه شما را نیز به خود جلب کرده باشد. با توجه به این که استارتاپ ها با یک ایده ذهنی (که ممکن است تکراری و یا کاملا خلاقانه و بی مانند باشد) شروع می شوند، توجه افراد زیادی را به خود جلب می کنند و باعث می شوند افراد فعالیت خود در هر سازمان با هر رتبه ای که هستند فراموش کنند و تلاش نمایند آنچه در ذهن می پرورانند را به حقیقت تبدیل کنند و از این راه به موفقیت بزرگی دست یابند. اما در واقعیت یک استارت آپ بیش از یک ایده می باشد و به زیرساخت های بسیار زیادی احتیاج دارد تا بتواند به بهره برداری و موفقیت کامل برسد. شاید به همین خاطر است که حدود ۹۰ درصد استارتاپ ها در همان ابتدا یا نیمه راه با شکست مواجه شده و نابود می گردند.

راه اندازی کسب و کار جدید

چگونه یک استارتاپ بسازیم؟

برای راه اندازی یک استارتاپ مراحلی وجود دارد که ما در اینجا به توضیح مختصر آن ها خواهیم پرداخت؛

مرحله اول- ایده پردازی

در این مرحله باید ایده خود را در ذهن ترسیم کنید و تصویر واضحی را از آن داشته باشید.

 

مرحله دوم- انتخاب بهترین ایده برای تجاری سازی آن

در این مرحله باید ایده خود را قالب یک کسب و کار در نظر بگیرید و شرایط آن را در بازار بررسی کنید و به دنبال تشکیل یک تیم برای اجرایی آن باشید. همچنین باید یک برنامه چشم انداز برای کسب و کار خود بنویسید که بیان کننده اهداف کسب و کار شما باشد.

 

مرحله سوم- تامین سرمایه برای استارتاپ

برای رشد و توسعه کسب و کار خود باید به دنبال سرمایه گذار ها باشید و مراحل حقوقی ثبت برند را انجام دهید تا در بازار جایگاه بهتری را کسب کنید.

 

مرحله چهارم-رشد استارتاپ

در این مرحله بعد از پیدا کردن سرمایه گذار، برای حوزه های مختلف استارتاپ خود افراد توامندی را استخدام کنید و محصول و خدمات مورد نظر را تولید کنید.

 

مرحله پنجم- بازاریابی، مهم ترین مرحله راه اندازی استارتاپ

تبلیغات و بازاریابی برای دیده شدن و جذب مشتری بسیار مهم است. تشکیل تیم قوی بازاریابی برای محصولات و خدمات، می تواند تاثیر به سزایی در درآمدزایی استارتاپ و افزایش فروش داشته باشد.

 

مرحله آخر- آپدیت خدمات و محصول برای نگه داشتن مشتری ها

حالا که کسب و کار شما شکل گرفته است، باید مدام با خلاقیت و نوآوری در ارائه خدمات و محصولات خود، مشتری ها و کاربران خود را نگه دارید و آن ها را از دست ندهید.

در مقاله های دیگر پیدایش به صورت تخصصی تر به مراحل راه اندازی استارتاپ پرداخته ایم.